La construcció ha de reduir la petjada de carboni

Equipo
By Equipo
5 Min Read

ENTREVISTA a Edu Sarret, propietari de INSDA Calaf Transformació del Metall

INSDA Calaf és una empresa familiar atípica que ha canviat la seva línia de negoci en diverses ocasions. Va començar als anys trenta del segle passat com a taller per ferrar animals. Després es va dedicar a la venda de butà i d’electrodomèstics, passant per la confecció tèxtil i la fabricació de plàstics. El 2001 es va convertir en INSDA Calaf SL, una empresa del sector metal·lúrgic especialitzada en la fabricació d’estructures modulars sota la marca Acasateva.

A què es deuen tants canvis?

• Amb el temps, hem evolucionat per adaptar-nos a les demandes del mercat i als avenços tecnològics, però una transformació clau ha estat enfocar-nos cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Hem implementat tecnologies innovadores i hem adoptat materials sostenibles per reduir el nostre impacte ambiental. Creiem que el futur de la construcció ha d’orientar-se cap a la conservació dels recursos naturals i la reducció de la petjada de carboni.

S’han especialitzat en la fabricació d’estructures modulars.

• Sí, dissenyem i fabriquem estructures modulars personalitzades i sostenibles, que inclouen mòduls diàfans, mobile homes, cases modulars i tiny houses. Aquesta especialització ens permet oferir productes únics i d’alta qualitat, a més de solucions personalitzades que s’ajusten a les necessitats específiques de cada client. Utilitzem materials sostenibles i reciclats, fet que garanteix que les nostres construccions siguin respectuoses amb el medi ambient.

L’empresa està ubicada al carrer Thomas Edison, 17 – 18 de Calaf (Barcelona)

Com ha entrat l’R+D i la tecnologia a l’empresa?

• La recerca, el desenvolupament i la tecnologia juguen un paper central a la nostra empresa. Tenim un equip dedicat a la innovació, que treballa constantment per desenvolupar noves solucions i optimitzar les existents.

Dissenyem i fabriquem estructures modulars personalitzades i sostenibles, que inclouen mòduls diàfans, mobile homes i cases modulars»

Què han representat aquests avenços?

• Ens permeten mantenir-nos a l’avantguarda de la indústria i oferir un servei integral i d’alta qualitat als nostres clients. Gràcies a l’R+D i a la tecnologia, dissenyem i construïm cases modulars que compleixen amb els estàndards d’eficiència energètica i sostenibilitat més alts. A més, aquests avenços ens permeten escurçar els temps de producció i reduir els costos, cosa que es tradueix en beneficis directes per als nostres clients.

INSDA Calaf està especialitzada en la transformació del metall

On radica la clau de l’èxit de l’empresa?

• En el compromís amb la sostenibilitat i la qualitat, així com en la capacitat d’innovar i adaptar-nos a les necessitats del mercat. Utilitzem materials ecològics i reciclats, i les nostres cases modulars compten amb certificació d’eficiència energètica A++. Això garanteix un aïllament tèrmic superior, mantenint la calor a l’hivern i la frescor a l’estiu. A més, oferim un alt grau de personalització en els acabats interiors i exteriors de les nostres cases, permetent als nostres clients triar entre una àmplia varietat de materials i dissenys.

Com tenen previst continuar avançant?

• El nostre pla per al futur se centra en la millora contínua de la qualitat dels nostres productes i serveis. Continuarem invertint en R+D per desenvolupar noves solucions sostenibles i eficients. A més, ens planegem expandir la nostra presència en mercats internacionals –ara només estem presents a França– i enfortir les nostres relacions amb els clients existents. Adaptar-nos a les tendències i demandes del mercat serà fonamental per al nostre creixement continu.

Compten amb algun soci financer que els ajudi a avançar?

BBVA és un dels nostres principals socis financers. La nostra relació amb l’entitat ha estat molt positiva, ja que sempre han estat a la nostra disposició per oferir assessorament i suport financer quan l’hem necessitat. La seva col·laboració ha estat fonamental per dur a terme els nostres projectes i continuar amb el nostre creixement.

Share This Article
Leave a comment

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *